Rijke Belgen: De Drijvende Kracht Achter Hun Welvaart!!!

Home » Algemeen » Rijke Belgen: De Drijvende Kracht Achter Hun Welvaart!!!

Wat is het dat een Belg rijk maakt? Wat is de drijvende kracht achter hun welvaart? Worden ze geboren met een zilveren lepel in hun mond of werken ze hard voor wat ze hebben?

Er zijn veel vragen te stellen over rijke Belgen, en we proberen er in deze post zo veel mogelijk te beantwoorden.

Of je nu gewoon nieuwsgierig bent naar deze rijke mensen of wilt leren hoe je er zelf een kunt worden, je vindt alles wat je nodig hebt hier!

De rijke Belgen kunnen eigenlijk opgedeeld worden in twee grote groepen: enerzijds zijn er de rijke Belgen met een als het ware bijna aristocratische achtergrond en anderzijds zijn er de rijke Belgen die hun fortuin met noeste arbeid bijeenverzameld hebben.

Soms komen we ook rijke Belgen tegen die weliswaar in een zeer welstellend gezin geboren zijn, maar hun ganse leven toch keihard hebben moeten werken om hun fortuin te handhaven of nog uit te breiden.

Voorts is het niet zo dat rijke Belgen per definitie asociaal zijn en hun welstand niet met andere delen, want zo zijn er voldoende voorbeelden van rijke Belgen die zeer maatschappelijk geëngageerd zijn en die meer dan hun steentje aan de ontwikkeling van de samenleving hebben bijgedragen.

Wie zijn dan nu die rijke Belgen?

Om te bepalen wie nu die rijke Belgen zijn, moeten we ons baseren op de lijst van Forbes, die jaarlijks de lijst van rijkste mensen ter wereld publiceert en bijgevolg de belangrijkste waardemeter is om de rijkste Belgen te identificeren.

Voor België ziet de top drie van deze lijst er anno 2015 als volgt uit:

  • De onbetwiste nummer één is en blijft Albert Frère, zoon van een ijzerhandelaar die zijn fortuin met veel zorg volledig van nul opbouwde en de geschiedenisboeken zal ingaan als één van de meest gezaghebbende Belgische ondernemers van de 20e en 21e eeuw.
  • Daarna volgt ene Patokh Chodiev, van Oezbeekse origine, die in 1997 tot Belg werd genaturaliseerd. Deze rijke industrieel vergaarde zijn rijkdom in de mijnbouw in Kazachstan en heeft zijn officiële domicilie in België.
  • Op de derde plaats volgt dan een tot Belg genaturaliseerde Nederlander, de heer Albert Blokker, zoon van Jacob Blokker, oprichter van de welbekende winkelketen. Leuk detail is dat zijn zus eveneens in de lijst van rijkste mensen ter wereld staat, maar zij behield wel de Nederlandse nationaliteit.
  • Sinds 2015 is er ook een populaire Belg in de miljonairslijst geslopen want de in Vlaanderen op handen gedragen Marc Coucke prijkt op plaats 1415. Marc Coucke is een Vlaamse ondernemer die vooral naam en faam verwierf in de farmacie industrie en zijn populariteit dankt aan zijn enthousiasme en verwezenlijkingen op het gebied van de sportsponsoring, waaronder het wielrennen en het voetbal. Het voorgaande leert ons alvast één zaak: de rijke “Belg” is een Belg met zeer verschillende achtergronden en komt voort uit diverse lagen van de bevolking.

Kan je rijk worden via het internet?

Wil je graag via het internet rijk worden? Dan kun je er aan denken om een webshop, affliatiewebsite of blog te beginnen.

Toch is het niet zo makkelijk als je denkt. Je zult er veel tijd en energie in moeten steken, voordat het wat oplevert.

Toen ik net begon met bloggen, had ik behoorlijk traag en onbetrouwbaar internet. Dat is niet echt handig voor iemand die zijn geld via het internet verdient.

Daarom heb ik glasvezel aangeschaft. Op glasvezel aanbieders vergelijken kun je vele goedkope en goede aanbieders vinden.

Iemand die rijk is heeft niet alleen veel geld, maar ook het vermogen om verstandig met geld om te gaan.

De meeste mensen beginnen maximaal geld uit te geven, wanneer ze plotseling veel geld in hun handen gedrukt krijgen.

Wanneer je dit stappenplan volgt, wordt ook jij verstandig met geld:

1. koop alles in de opruiming – dit scheelt je veel geld op jaarbasis!

2. Gooi alle overbodige producten in huis weg – deze kosten alleen maar geld.

3. Koop alleen dingen op internet met kortingscodes.

Zoals we al zeiden is het belangrijk dat je weet hoe je met geld op moet gaan als je rijk wilt worden.

Daarom doe je er verstandig aan geld te besparen.

Er zijn voldoende manieren om geld te besparen, waaronder door te kiezen voor de voordeligste zorgverzekering.

Hieronder vind je tips voor het vinden van een goedkope zorgverzekering ⬇️?:

 Vraag vrienden en familie om tips

 Blijf met je hele gezin bij dezelfde zorgverzekering

 Zorgverzekeringen vergelijken

 neem de tijd om een keuze te maken

 een keuze maken

Hoe zijn die mensen dan Miljonair in België geworden?

De top 3 van rijkste Belgen anno 2015, en dat zullen ze nog wel een tijdje blijven ook, kennen we ondertussen wel, maar daarmee hebben we er nog geen idee van hoeveel miljonairs ons kleine koninkrijkje wel telt.

Ondanks de economische crisis waarmee België en gans Europa de laatste jaren wordt geconfronteerd telt België meer dan 100.000 miljonairs, dit wil zeggen dat niet minder dan 1 Belg op 100 meer dan één miljoen euro op zijn of haar rekening heeft staan.

Hoe hebben deze Belgen dat in godsnaam klaargespeeld denk je dan? ⬇️???

Het antwoord is relatief eenvoudig. Het gros van deze nieuwe miljonairs heeft hun fortuin verzameld door een combinatie van:

  • Noeste arbeid,
  • een spaarzame levensstijl,
  • beleggingen in vastgoed,
  • beleggingen in aandelen,
  • poker spelen online.

De Belgen houden daarmee gelijke tred met de wereldwijde toename van het aantal miljonairs.

Vele Belgen konden immers profiteren van stijgende beurskoersen, maar zoals we ondertussen wel geleerd hebben, kunnen deze koersen ook even snel kelderen als ze gestegen zijn.

Het voorgaande maar om te zeggen dat een en ander relatief is.

Wie vandaag nog nipt miljonair is, kan dat morgen al niet meer zijn, simpelweg door een onverwachte en plotse beursdaling.

Belangrijke kanttekening is wel dat de eigen woning niet wordt meegerekend om te kunnen spreken van een miljonair.

Er zijn dus heel wat miljonairs wiens vermogen een stuk hoger zal uitkomen als men de eigen woning wel in de berekening zou laten meetellen.

Of deze miljonairs ook gelukkiger zijn dan de gemiddelde Belg is nog maar zeer de vraag, want in ons kleine landje geldt dat “wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt, die wordt zijn hoofd afgehakt”.

De laatste jaren wordt het vermogen van grootverdieners in België door de Belastingdienst immers nauwgezet onder de loep gehouden.

De belastingdruk op grote vermogens zal gaandeweg steeds toenemen en zal op termijn misschien wel leiden tot een ware kapitaalsvlucht naar het buitenland.

Miljonair zijn in België heeft dus ook een belangrijke, minder prettige fiscale keerzijde.

Hoe kon je rijk worden in België in het verleden?

Vandaag de dag vinden we het de normaalste zaak van de wereld dat we in alle vrijheid rijkdom kunnen vergaren en kunnen opklimmen op de sociale ladder door te studeren en/of zeer hard te werken.

In een niet eens zo lang vervlogen verleden was dit echter niet zo vanzelfsprekend, wel integendeel.

Onze Westerse wereld werd gedurende eeuwen gekenmerkt door een strikt standensysteem, waarbij alleen de adel en de geestelijken het recht hadden om grote rijkdommen te vergaren.

In de Middeleeuwen werd de bevolking opgedeeld in drie categorieën: de geestelijken, de adel en de boeren.

De geestelijken vormden de eerste stand en genoten tal van voorrechten.

De belangrijkste voordelen van de geestelijken waren de volgende:

 Zij waren per definitie grootgrondbezitters.

 Zij hadden het voorrecht om belastingen te innen.

 Zij hoefden zelf uiteraard geen belastingen te betalen.

• Aangezien zij vrijwel de enigen waren die konden lezen en schrijven hielpen zij de koning ook in zijn dagelijks bestuur.

Maar ook binnen deze stand werd er dan weer een onderscheid gemaakt tussen hoge en lage geestelijken, respectievelijk de kardinalen en bisschoppen enerzijds, en de priesters, nonnen en monniken anderzijds.

Daaronder kwam dan de twee stand gevormd door de adel. Onnodig te zeggen dat ook de adel een zorgeloos leventje kon leiden aangezien zij geen belastingen hoefden te betalen en zelfs geen arbeid moesten verrichten.

Dit staat dan in schril contrast met de “boeren” die de derde stand vormden en wier leven gekenmerkt werd door noeste arbeid op het veld, zonder de mogelijkheid om zelf enig kapitaal of welstand op te bouwen.

Los van deze standen ontwikkelden de “stedelingen” zich tot een soort van tussenklasse die in de loop der jaren bepaalde voorrechten en voordelen konden afdwingen, zoals het houden van markten.

Franse Revolutie

Het is eigenlijk dankzij de Franse Revolutie, waarbij het volk in opstand kwam tegen de gevestigde adel, dat we vandaag leven in een samenleving waarbij iedereen als gelijk wordt beschouwd en de mogelijkheid heeft om zichzelf volledig te ontplooien in onze maatschappij.

Met de leuze “Vrijheid, gelijkheid en broederschap” waren meteen ook de eerste drie mensenrechten geboren en kende het sociale denk- en wereldbeeld van de mens een radicale ommekeer.

Tips & Tricks voor iedereen die wil rijk worden

De weg naar eeuwige roem en rijkdom is voor de meeste mensen lang, zwaar en bezaaid met hindernissen.

Tenzij je voor het geluk geboren bent, gaapt er doorgaans een grote kloof tussen droom en werkelijkheid.

Velen hebben het ons echter al voorgedaan, dus moeten er wel tips en trucjes bestaan die het nemen van de obstakels op onze weg naar een luxueus zorgeloos leven gemakkelijker kunnen maken.

De droom en de werkelijkheid.

Met de volgende tips hopen we alvast ons steentje bij te dragen aan jouw klinkende successen, en eens ook jij de lijst van Forbes bent binnengeslopen, hopen we dat je dan ook nog eens aan ondergetekende terugdenkt.

• In de eerste plaats moet je voor jezelf uitmaken wat je wenst te bereiken in dit geweldige leven. Maak een lijstje met waarden en prioriteiten die voor jou in het leven belangrijk zijn.

 Zorg voor een stabiel kader wat dus in de eerste plaats betekent dat je orde op zaken moet stellen in je leven, dan volgt de rest meestal vanzelf.

 Concentreer je op je werk en maak tabula rasa van de slechte zaken die je afleiden in het leven.

• Zet welbepaalde doestellingen voorop zodat je succes meetbaar wordt en dat je van mijlpaal tot mijlpaal kan verder werken.

 Mislukken staat niet in je woordenboek!

 Als je in het zakenleven stapt, vraag dan een eerlijke prijs voor je producten of diensten. Eerlijk duurt immers het langst.

 Leef eenvoudig! Afgezien van sportvedetten en lottowinnaars hebben de meeste miljonairs hun vermogen opgebouwd door sober te leven en elke dag weer te werken aan het bereiken van hun doelstellingen.

 Wees geduldig en bouw je rijkdom langzaam op. Investeer daarom niet in zaken die vluchtig zijn maar probeer te investeren in meer duurzame goederen, zoals vastgoed, obligaties en kunst, die pas op lange termijn geld opbrengen.

 Betaal veel belastingen! Dit betekent uiteraard niet dat je teveel belastingen zou moeten betalen, maar wel dat je de letter van de belastingwet in jouw voordeel moet zien om te buigen, door net zoveel belastingen te betalen dan dat je wettelijk verplicht bent.

 Geef je geld weg! Eens je rijkdom begint te vergaren, heeft het geen enkele zin dit op te potten voor het hiernamaals. Bovendien levert het schenken van geld aan liefdadigheidsinstellingen nog eens een mooi belastingvoordeel op.

Nu is het alleen nog aan jou om je droom ook waar te maken en hoe cliché het ook mag klinken, in het leven komt het erop aan iets te doen wat je graag doet.

Afsluiten kunnen we met de overweging dat je moet werken om te leven, maar niet leven om te werken.

Handige sites

Aangezien je ongetwijfeld meer zal willen weten over rijke Belgen en voornamelijk hoe er zelf een te worden, hebben we enkele belangrijke sites op een rijtje gezet.

Willen we zelf rijk worden dan is het interessant te weten wie de rijken der aarde zijn en hoe ze in het lijstje van rijkste mensen ter wereld zijn terechtgekomen.

En eens we voldoende inspiratie hebben opgedaan, willen we natuurlijk ook weten hoe we kunnen sparen en waarin we moeten beleggen om ook een rijke Belg te worden.

De rijkste mensen ter wereld

Zoals elders aangegeven op deze website brengt het zakentijdschrift Forbes jaarlijks een lijst uit van de rijkste mensen ter wereld, waaronder zich dus ook enkele Belgen bevinden.

Dit tijdschrift is niet alleen interessante lectuur om te weten te komen wie de rijkste der aarde zijn, maar leert ons ook enorm veel over de globale economische trends.

Indien we bijvoorbeeld aandelen willen aankopen, kunnen we ook op de pagina van Forbes de nodige inspiratie opdoen om een idee te hebben hoe de waarde daarvan zal evolueren.

Beleggen in aandelen en andere financiële instrumenten vergt immers een zeker inzicht in de recente economische ontwikkelingen en tendensen.

Besparen en premies

Om een vermogen op te bouwen, is het niet alleen belangrijk dat er voldoende financiële middelen binnenkomen, maar ook dat je niet teveel uitgeeft.

Vele grote vermogens werden immers zorgvuldig opgebouwd door jarenlang de tering naar de nering te zetten en consequent te sparen en te besparen.

Waar vele mensen wel eens aan voorbijgaan, is het brede gamma aan premies die de verschillende Belgische overheden voor hun inwoners in petto hebben om geld te besparen of terug te krijgen van de overheid.

Een compleet overzicht van premies voor gans België vind je via de premiezoeker.

Beleggingen

Last but not least dienen we ons vermogen op een intelligente manier te beleggen.

De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt, want we kunnen onze zuurverdiende eurocenten beleggen in vastgoed, aandelen, obligaties, geldmarktinstrumenten, grondstoffen, beleggingsfondsen, … voor wie niet veel kaas heeft gegeten van financiële beleggingen zijn er op het internet tal van interessante sites terug te vinden, waaronder de beleggingspagina van de Tijd (voorheen: de Financieel Economische Tijd) die we ten zeerste kunnen aanbevelen.

Conclusie:

Kortom, het vergt heel wat hard werk en toewijding om een rijke Belg te worden.

Het is echter mogelijk om dit doel te bereiken door de hierboven vermelde tips te volgen.

Met voldoende vastberadenheid kan iedereen rijk worden! ⬇️???

Het enige wat nodig is, is een beetje kennis van zaken en wat financieel inzicht.

Top 5 Online Casinos!
5,0 rating
5.0
Vanaf 21 Jaar In België
5,0 rating
5.0
Vanaf 21 Jaar In België
5,0 rating
5.0
Vanaf 21 Jaar In België
4,8 rating
4.8
Vanaf 18 Jaar In België
4,8 rating
4.8
Vanaf 18 Jaar In België
logo goksitesbelgie
Magic Betting banner
magic betting daily boosts
GOKSITESBELGIE.BE
Inhoudsopgave