Inleiding tot Shanghai Darts en van waar het komt!

Home » Algemeen » Inleiding tot Shanghai Darts en van waar het komt!

Als jij een van diegenen bent die merkt dat steeds meer mensen om je heen het over het spel Shanghai darts hebben, dan is dit artikel voor jou.

Hier zullen we bespreken wat Shanghai darts is, hoe het gespeeld wordt en welke uitrusting je nodig hebt om te spelen! ???⬇️?

Wat zijn de basisbegrippen van Shanghai darts?

Als je denkt aan Shanghai darts, beschouw het dan als een teamsport waar iedereen aan mee kan doen, ongeacht het geslacht. De kosten van dit spel, waarvoor alleen een bord en drie pijlen zijn veel lager dan de meeste sporten.

Deze sport, die dateert uit het Middeleeuwse Engeland, was in eerste instantie bedoeld voor boogschutters om hun training in gesloten en nauwe ruimtes voort te zetten en hun hand- en oogcoördinatie te vergroten.

Na zijn huidige vorm te hebben gekregen in de 19e eeuw, is het Shanghai darts spel een sport die nu een wereldsport kan genoemd worden, er zijn landelijke federaties, wereldkampioenschappen zelf professionals met de steun van sponsors, en deze professionals verdienen aardig wat geld. ???⬇️?

Hoe werken de Shanghai darts spelregels?

Het dartsbord dat de cruciaalste rol in het spel speelt, is een rond doelwit waarop de getallen door elkaar staan.

In het midden van dit doel bevindt zich een cirkel, de “bulls eye” (50 punten waard), en net daarbuiten een ronde groene zone (25 punten).

Naast deze twee cirkels zijn er driehoeken en twee rode strepen die deze getallen in het midden en aan de buitenkant doorsnijden.

De binnenste van deze stroken wordt de “driedubbele veld” genoemd. De buitenste strook is het “dubbele veld“.

Je hangt je bord 1,73 meter boven de grond en 2,37 meter van het bord af (Let op: Niet van de muur die je draait maar van de buitenkant van je bord) door er een lijn achter te trekken.

Het is van cruciaal belang de juiste afstand te kiezen. Dan kun je beginnen met het werpen van de pijlen.

Vertrekkende met getallen zoals 301, 501, 701, 901, die wereldwijd het meest populair zijn en de voorkeur genieten in vele professionele toernooien, proberen de spelers de nul te bereiken met de punten die ze krijgen.

Het is niet zo eenvoudig als het lijkt:

Ten eerste moet je met je laatste schot precies de nul vinden. Als je verder dan nul gaat, keer je terug in score.

Ten tweede kan het zijn dat je een spel hebt gekozen met een enkel, dubbel of driedubbel einde, afhankelijk van je voorkeur.

Als u bijvoorbeeld het populairste spel met een dubbele afsluiting hebt gekozen, moet u uw laatste worp zo voorzien dat u bij het werpen van uw voorlaatste pijl in het dubbele gebied van het nummer dat u gaat schieten, op nul komt.

Hoe kies je het goede dartsbord voor dit spel?

Er zijn veel meer soorten spellen in Shanghai darts. Het bekendste spel na het spel dat we hierboven hebben uitgelegd is “cricket darts”.

Maar laten we ons niet in de regels verdiepen. Die kun je toch snel vinden. Laten we eens kijken hoe je een geschikt dartbord kiest. ???⬇️?

1.        Eerst en vooral, ben je van plan om van Shanghai darts te genieten? Dit moet je goed begrijpen. Anders investeer je in een professioneel bord en wacht je tot het thuis stof staat te verzamelen als decor. Als je niet zeker weet of Shanghai darts je zal verleiden, spendeer dan wat tijd in de loop van een paar avonden met een maat in de kroeg waar je het spel kan leren.

2.        Natuurlijk, een ander alternatief is om te beginnen met een goedkoop bord en dartset. Maar dat raden we niet aan. Omdat pijlen niet gemakkelijk vast blijven zitten op houten goedkopere borden, zul je zowel beginnen met een verkeerde techniek door sneller te schieten, en misschien ben je niet in staat om zo van het eigenlijke spel te genieten.

3.        Je hebt wat tijd doorgebracht op het darts board van je vriend, in het café-pub, en je realiseerde je dat Shanghai darts je sport is. Zo snel als je kunt, zoek je een professioneel bord. Boards zijn een beetje als voetballen, net zoals je ballen kunt krijgen die precies hetzelfde zijn als en dicht in de buurt komen van de ballen die gebruikt worden in de Champions League finale, met specifieke merken. Er zijn merken van wereldklasse en hun modellen die in toernooien op boards worden geaccepteerd. Probeer hier niet te zuinig te zijn.

4.        Je board moet gemaakt zijn van zacht materiaal. Kijk naar een bord gemaakt van de Sisal vezels. De beste kwaliteitsborden ter wereld worden geproduceerd door miljoenen vezels van deze plant te combineren en samen te persen.

5.        Let niet alleen op de kwaliteit van de bestoffing, maar ook op de markeringen die erop staan, en die de secties van elkaar scheiden.

Hoe kies je de ideale set pijlen?

Laten we naar de pijlen gaan… Er zijn zoveel opties dat je versteld zult staan. Natuurlijk zijn mensen verbaasd over wat ze moeten kiezen. Laat u hier niet overdonderen.

De beste pijl is degene die het beste in uw hand ligt.

Maar vergeet het volgende fundamentele principe van een goede pijl niet! ???⬇️?

Je verwacht dat je pijlpunt in de vlucht naar het bord een parabolische boog trekt en deze reis zo stabiel mogelijk maakt.

Daarom moet het zwaartepunt aan de voorkant liggen. Maar aan de andere kant moet de voorkant zo dun mogelijk zijn, zodat bijvoorbeeld drie pijlen gemakkelijk in een drievoudig veld passen.

Conclusie

Daar heb je het, de basis van Shanghai darts.

Nu je weet hoe je moet spelen en wat je nodig hebt, ga naar buiten en geniet van een spelletje met je vrienden! ???⬇️?

Zorg er wel voor dat je genoeg tijd hebt, want als je eenmaal begint met spelen, is het moeilijk om te stoppen.

Top 5 Online Casinos Waar Je Kan Wedden Op E-sports!
5,0 rating
5.0
Vanaf 21 Jaar In België
5,0 rating
5.0
Vanaf 21 Jaar In België
5,0 rating
5.0
Vanaf 21 Jaar In België
4,8 rating
4.8
Vanaf 18 Jaar In België
4,8 rating
4.8
Vanaf 18 Jaar In België
logo goksitesbelgie
Magic Betting banner
magic betting daily boosts
GOKSITESBELGIE.BE
Inhoudsopgave