Gokken of handelen in cryptocurrency de overeenkomsten en de verschillen!

Home » Algemeen » Gokken of handelen in cryptocurrency de overeenkomsten en de verschillen!

Gokken en handelen in cryptocurrency hebben veel gemeen. Bij beide activiteiten worden beslissingen genomen op basis van beperkte informatie, met het doel om op korte termijn winst te behalen.

Beide zijn zeer volatiele en onzekere ondernemingen, zonder garantie op succes. ⬇️?

Het is dus niet verwonderlijk dat mensen die zich aangetrokken voelen tot gokken, zich ook vaker bezighouden met speculatie met een hoog risico, zoals handel in aandelen of de handel in cryptocurrency’s.

In deze studie keken we naar 543 mensen die minstens maandelijks deelnamen aan sportweddenschappen, crypto-valutahandel of beide activiteiten.

We onderzochten of er een correlatie was tussen gokken en crypto-valuta trading gedrag.

1. Beleggen is voor de lange termijn, terwijl gokken voor de korte termijn is.

Het is een feit dat cryptocurrency zowel een investering als een gok kan zijn, afhankelijk van hoe je het benadert.

Het is een grijs gebied, maar als je crypto koopt alleen om te proberen om in 1 slag rijk te worden, wordt het gokken.

Maar als je echt gelooft in cryptocurrency en gelooft dat het er nog vele jaren zal zijn, kan je het nu kopen en het beschouwen als een investering.

Het is altijd beter om bij beleggingen een strategisch standpunt op lange termijn in te nemen. Het is beter om niet te investeren in iets dat je niet minstens een paar jaar, of idealiter tientallen jaren, wilt houden.

Crypto is extreem volatiel op de korte termijn, maar als je gelooft in het potentieel ervan, kun je na verloop van tijd veel geld verdienen de munt stijgt.

Zelfs als je voor een langetermijnbenadering kiest, zijn er geen garanties dat cryptocurrency op de lange termijn succesvol zal zijn, en je zou nog steeds alles kunnen verliezen als je probeert de markt te timen.

Maar op de korte termijn is de kans kleiner dat je geld verliest dan wanneer je de markt probeert te timen voor een snelle winst.

2. Het nemen van berekende risico’s is meer eigen aan het belegen of investeren.

Zelfs als je op relatief veilige locaties belegt, is er altijd een kans op verlies. Maar om een winstgevende belegger te worden, moet je berekende en beredeneerde risico’s nemen, net zoals bij crypto het geval is.

Het is een gok om je spaargeld in cryptocurrency te investeren. Er zijn echter methoden om op een meer weloverwogen en veilige manier in crypto te beleggen.

Ten eerste, en dit is het belangrijkste, zorg ervoor dat uw financiële situatie in orde is alvorens te beleggen. Ten tweede, dubbel-check dat uw portefeuille goed gediversifieerd is.

Als u crypto toevoegt aan de mix, zorg er dan voor dat de rest van uw activa zo sterk en stabiel mogelijk is.

Het is haalbaar om uw gevaar te minimaliseren door methodisch en voorzichtig te zijn over hoe u in crypto investeert. ⬇️?

3. Hoe u investeert is belangrijk

Cryptocurrencies, in het algemeen, zijn gevaarlijk.

Sommige cryptocurrencies zijn echter gevaarlijker dan andere, en het kiezen van de verkeerde kan een gok zijn.

Hoewel cryptocurrencies en aandelen twee verschillende dingen zijn, kunt u ze op dezelfde manier onderzoeken als elke andere investering. Het is van cruciaal belang om de fundamentals van een bedrijf te onderzoeken wanneer u beoordeelt of een bedrijf zich in de loop van de tijd zal ontwikkelen. Hetzelfde kan worden gezegd voor cryptocurrencies.

Als je naar verschillende cryptomunten kijkt, stel jezelf dan een paar vragen.

Is deze specifieke cryptomunt op dit moment nuttig in de echte wereld? Zo niet, hoe snel zal het populair worden? Is er iets speciaals aan in vergelijking met zijn concurrenten? Hoe groot is de kans dat deze munt zijn voordelen zal behouden als er nieuwe munten opduiken?

Als je cryptocurrencies koopt omdat ze populair zijn of omdat hun waarde is gestegen, lijkt dat meer op gokken dan op investeren.

Maar als je je huiswerk doet en de cryptocurrency koopt waarvan je denkt dat die het krachtigst is, is het eerder een investering dan een gok.

Is het de moeite waard om in cryptocurrencies te investeren?

Nu zijn cryptocurrencies nog steeds zeer speculatieve beleggingen en niemand weet waar ze heen zullen gaan. Cryptocurrencies hebben geen lange staat van dienst, in tegenstelling tot aandelen.

En hoe hard je ook probeert om je risico te minimaliseren, er is altijd de mogelijkheid om geld te verliezen. Als u een conservatieve belegger bent die risico’s koste wat kost vermijdt, kan het verstandig zijn om weg te blijven van cryptocurrencies.

Het beste wat u kunt doen als u wilt investeren in cryptocurrency is onderzoek doen naar uw alternatieven, een portefeuille opbouwen op basis van die analyse, en uw geld voor de lange termijn vasthouden.

U kunt niet alle risico’s uitsluiten, maar door voorbereid te zijn, zult u er beter voor staan.

Conclusie

Dus, is investeren in cryptocurrency gokken? Dat hangt af van je aanpak.

Als je probeert de markt te timen en snel winst te maken, lijkt het meer op gokken dan op beleggen.

En als je geen onderzoek doet voordat je cryptocurrencies koopt, lijkt het misschien meer op gokken dan op beleggen.

Toch liever een gokje wagen voor het plezier? ⬇️????⬇️????

Top 5 Online casinos!
5,0 rating
5.0
Vanaf 21 Jaar In België
5,0 rating
5.0
Vanaf 21 Jaar In België
5,0 rating
5.0
Vanaf 21 Jaar In België
4,8 rating
4.8
Vanaf 18 Jaar In België
4,8 rating
4.8
Vanaf 18 Jaar In België
logo goksitesbelgie
Magic Betting banner
magic betting daily boosts
GOKSITESBELGIE.BE
Inhoudsopgave